Pages

Followers

Thursday, April 9, 2009

KERABU PERUT



BAHAN
Perut~dibersihkan dan direbus hingga empuk, ketepikan
Santan pekat
Perahan air limau nipis
Garam scukup rasa
Kerisek~dikisar berasingan

Bahan kisar
4 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
Sejemput lada hitam
Sejemput udang kering~direndam, dibersihkan

Ulam-ulaman

Semua jenis ulam boleh dimasukkan
Timun,
Kobis
Daun kesom
Pucuk mangga
Bunga kantan
1 Labu bawang merah
Kesemua diracik halus

Cara membuatnya

1. Sediakan mangkuk besar
2. Satukan santan bersama bahan kisar, kerisek dan garam
3. Masukkan perut dan gaul sebati
4. Masukkan ulaman dan digaul sebati
5. Masukkan perahan air limau nipis. Gaul biar rata dan boleh dihidangkan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...