Pages

Followers

Thursday, March 15, 2012

PAU

( Resepi Eksperimen )
‎15/3/2012
PAU YG KU BUAT UTK MENGHILANGKAN BOSAN YG MELANDA DIRI.....

(RESEPI DARI MIZ KEMA - Copy paste balik)
•PAU - Miz Kema

1kg tepung-sy guna pau/ tpg h0ng k0ng (sbb teksturnya lebih putih)
1cmb baking p0wder d0uble acti0n-b.p0wder (jns ni sesuai utk kuih yg kukus)
1/2cmb bread s0ftner (guna pau s0ftner lg 0k..)
1 1/2cmb yeast istant
1cmb susu pekat
2cmb gula kast0r
2cmt garam halus
500ml air-mcm biasa kl0 buat d0h (cmni sy suka air+ais..)
100gm sh0rtening pau (guna sh0rtening sepenuhnya)

-masuk semua bhn kecuali sh0rtening..
-uli sehingga menjadi d0h yg sebati
-masukkan sh0rtening..... kl0 d0h pau x perlu uli lama..ckup sekadar d0h sebati..
-bulat2kan..masuk inti..rest bg kembang sket pastu kukus..alas kain kat penutup periuk kukus..

masa mengadun ^^' sy cadangk' kl0 akak bancuh s0rg utk 1 kg..lbeh baik guna ais..sbb tkt nnt d0h kembang/kering kl0 biar lama2 sementara tgu kita ltak inti..kl0 d0h sejuk..pr0ses kembang die lmbt sket..tp terpulang pd cara masing2..kl0 sy lbeh suka guna air+ais kl0 buat d0h

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...