Pages

Followers

Wednesday, March 7, 2012

GULAI GARAM MASALA SOTONG NGAN UBI KENTANG.

Salam Semua,
Puteri Nur Aisyah
( GROUP RESEPI EKSPERIMEN )
 
Bwg merah 2-3 ulas
Bwg pth 2 ulas
Halia 2 inci
Daun Bay 1 je.
Rempah Garam Masala stgh bungkus je
... Sotong dibuang kulit ungunya dan diptg mcm cincin.
Ubi Kentang diptg wedges.
Gaulkan rempah garam masala ngan air agar ia menjadi pes cair.
Tumiskan dulu bwg merah,pth,halia dan daun bay kering sampai wangi. Lepas 2 ble lah boh pes rempah dan kacau serata. Biarkan mendidih dan ble lah boh ubi kntg dan biarkan ia empuk. Lepas 2 ble lah boh sotong dan perisa dan garam. Biarkan mendidih dan kacau sekejab dan dah ble ttp api. Ble dihidangkan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...