Pages

Followers

Monday, April 9, 2012

BEBOLA DAGING


Bebola Daging

Bahan-bahan

500 gm daging kisar
1 bawang besar dipotong kiub kecil
1 bawang putih dipotong kecil
1 sudu teh rempah campuran
1 biji telur
Garam
Serbuk roti (Panggang roti dan dikisar)
Daun ketumbar
Garam
Gula
Minyak masak

Langkah-langkah

1. Gaulkan daging kisar bersama bawang besar dan bawang putih.
2. Tambah rempah campuran, garam dan gula, gaul serta masukkan telur, gaul sehingga rata.
3. Masukkan sedikit demi sedikit serbuk roti dan gaul sehingga kental.
4. Bentukan campuran menjadi bebola berdiameter 1 inci.
5. Gorengkan dalam kuali sehingga masak. Sesuai dimakan bersama spaghetti bolognese.


Read more: http://cooking-engineer.blogspot.com/#ixzz1rT3JzpUm

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...