Pages

Followers

Wednesday, April 4, 2012

BINGKA UBI


‎30/3/2012

BINGKA UBI - Rohana Sulaiman

Bahan2
50O gm ubi parut
1 1/2 senduk nasi kelapa parut puteh
50 gm (5 sdm tpg kastad)
50 gm (5 sdm tpg kanji/sagu)
200 ml santan pekat
350 ml air
2 1/2 senduk nasi gula (ikut suka)
garam

kuning telur utk di sapu di atas

Cara
1 Sapu minyak di loyang dan alas dng kertas baking
2 Satukan kesemua bahan kecuali telur dan tuangkan ke dalam loyang yg sudah beralas
3 Kukus salama 1/2 jam.. api tinggi
4 Apabila sudah masak keluarkan dan sapukan kuning telur di atas
5 Bakar dlm oven - 200 degree utk 15 minit
6 Sejukkan sabelum di potong

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...