Pages

Followers

Thursday, April 26, 2012

KARIPAP KENTANG


KARIPAP KENTANG
1kg tepung
1cwn marjerin planta yg dipanaskan(sy lebihkan sedikit je lg)
airsecukupnya di campur dgn sedikit garam.....
campurkan tepung bersama planta yg dpanaskan...gaul sebati dulu kemudian campukan air...uli hingga jd doh...biarkn.

bhn inti.....
1kg ubi kentang
300 gm daging cincang(lagi byk lgi sedap)
3labu bwg besar di hiris dadu
2 paket kecil rempah kari ikan
5 ulas bwg putih di tumbuk
sedikit daun kari
sedikit rempah campur (halba, biji swi dn jintan)
garam gula dn aji.
panaskn myk, pastu tumis bwg putih,masukan rempah campur bersama daun kari......masukan bwg besar yg diputong dadu.... masukan rempah kari ikan adabi, masukan daging.....kacau.... biarkan seketika, masukan ubi kentang yg di potong dadu.....masuk bhn perasa. biarkan sampai ubi empok.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...