Pages

Followers

Sunday, April 22, 2012

KUIH KETAYAP KOKO


KUIH KETAYAP KOKO
http://rohaisha.blogspot.com/2012/04/kuih-ketayap-koko.html


KUIH KETAYAP KOKO
resepi:rohaisha

Bahan-bahan:
1 cawan tepung gandum
1 1/2 sudu besar serbuk koko
1 biji telur
1 cawan air
1/2 cawan susu cair
1/2 sudu kecil garam
1 sudu besar minyak masak

Cara menyediakan:

1.Satukan kesemua bahan dalam blender, kisar hingga sebati.
2.Titis dan lenserkan sedikit minyak di atas kuali leper, kemudian sendukkan 1 senduk adunan tepung ke atas kuali tersebut.Lebarkan adunan dengan menyengetkan kuali untuk beberapa pusingan agar tepung rata dan menjadi bentuk bulatan.
3.Biarkan anggaran 2 minit dan barulah diangkat.
4.Masukkan terus inti, lipat kiri dan kanan lempeng kemudian gulung secara memanjang.
Hidangkan.


Bahan inti: (inti putih)
3 cawan kelapa parut
1/2 cawan gula pasir
Sedikit air


Cara menyediakan:
1.Satukan kesemua bahan dalam kuali dan gaul hingga sebati.Masak hingga tanak menggunakan api sederhana.
2.Sejukkan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...