Pages

Followers

Thursday, April 19, 2012

pandan ciskek.

EQeeb Ida Mohd A).500gm cream cheese
100gm sugar

B) 3 egg yolks

C) 20gm flour
20gm Cornflour

D) 200 gm coconut milk
1tsp pandan juice
green coloring

E) 3 egg whites
75gm sugar

cara nya

Putar A sehingga ringan. Tambah B dan putar sehingga licin. Tambah C dan adun sehingga sebati. Tambah D ke dalam adunan adun sehingga sebati.

Pukul E sehingga pekat lembut. Masukkan kedalam adunan keju tadi dan adun sehingga sebati.

Griskan dan alaskan kertas pada acuan kek springfoam ukuran 23cm. tuang adunan tadi dlm acuan. acuan mesti dibugkus dgn aluminium foil supaya air tak masuk.

Bakar suhu 160C diatas dulang berisi air selama 60 - 70 min atau sehingga kekuningan. keluar kan kek dari oven dan biar sejuk.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...