Pages

Followers

Wednesday, April 4, 2012

PUMPKIN BUTTER CUP


Pumpkin Butter Cake..

Bahan2nya:-
200gm Butter
170gm Gula pasir
1 Mangkok labu dah siap di sagat halus
4 biji telur ayam size B
250gm Tepung gandum
1 SK Esen Vanila
2 SK Baking Powder
1/2 Cawan susu segar

Cara2nya:-
~ Pukul butter bersama gula pasir halus hingga kembang..
~ Masukkan telor ayam satu persatu
~ Masukkan esen vanila
~ Gaul sebati dan masukkan tepung gandum yg sudah di ayak bersama baking powder sedikit demi sedikit.
~ Masukkan susu segar
~ Gunakan senduk untuk menggaul sagatan labu ke dalam adunan butter kek dan kacau rata.
~ Tuangkan adunan ke dalam loyang yang sudah di griskan sedikit butter di kelilingnya supaya senang utk dikeluarkan..
~ Bakar dalam oven selama 35 minit pada suhu 170 darjah..
~ Siap, sedap di makan ketika panas ataupun sejuk.. cubalah.. :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...