Pages

Followers

Wednesday, April 11, 2012

TILAPIA PANGGANG BERSANTAN


TILAPIA PANGGANG BERSANTAN
http://rohaisha.blogspot.com/2012/04/tilapia-panggang-bersantan.html
TILAPIA PANGGANG BERSANTAN
Sumber:Adaptasi dari Majalah SAJI

Bahan-bahan:
2 ekor ikan tilapia | dibersihkan dan dipanggang
1 biji bawang besar | hiris
6 tangkai cili api | tumbuk (boleh lebihkan jika mahu pedas)
500ml santan pekat | perah santan menggunakan air tapis
Sedikit garam
Gula secukup rasa
1 biji limau nipis | ambil jusnya
*santan tidak perlu dimasak

Cara menyediakan:
1.Panggangkan ikan tilapia.Ketepikan.
2.Satukan santan bersama cili api yang telah ditumbuk beserta garam dan gula.
3.Masukkan hirisan bawang besar dan perahkan jus limau ke dalam kuah santan tadi.
4.Siramkan ikan tilapia dengan kuah santan dan sedia untuk dihidangkan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...