Pages

Followers

Sunday, August 12, 2012

BISKUT CHOC NUTS

‎12/8/2012
BISKUT CHOC NUTS - Rohana Sulaiman

Bahan
250 gm mentega
300 gm tpg gandum
200 gm top flour
2 bj kuning telur
4 sdm susu tepung
sagenggam badam cincang.. bakar kejap
150 gm gula icing
25 kpg cokelat cadbury yg kecil
vanilla essence

Utk filling
sacukup milk chocolate dan dark chocolate yg di cairkan utk cream
tengah

Cara
Telur, gula, mentega, susu tepung, badam kisar, gula icing digaul hingga rata. Masukkan chocolate cadbury yg sudah lembut dan kacau hingga coklat cair dan rata. Masukkan top flour dan tpg gandum di gaul hingga menjadi doh. Bulat2 kan mcm guli dan bakar hingga masak... 150*C.
Bila sejuk baru sapukan cokelat yg sudah di cairkan dan lekatkan dng sakeping lagi biskut.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...